21 листопада в Україні відзначають День Гідності та Свободи. Цей день увійшов до календаря пам’ятних дат не так давно, і нагадує кожному із нас про патріотизм і мужність громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини та громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору. Встановлений на честь початку двох революцій – Помаранчевої (2004 року) та Революції Гідності (2013 року) – цей день символізує нестримне бажання українського народу бути вільним у своєму виборі, мати гідне життя на рідній землі.

Обраний українським народом шлях хоч і важкий, але незворотний – події, які почалися біля монументу Незалежності ввечері 21 листопада 2013 року тривають і досі. Гідність не купиш за жодні гроші. Вона або є, або її нема. І українці – Небесна Сотня, воїни АТО, волонтери, кримські татари та українці, що сидять у путінських тюрмах – довели, що вона в них є. Свободу ж треба виборювати, а виборовши – відстоювати. Про це свідчить історія. І не тільки українська.

Вшануймо громадянський подвиг учасників Помаранчевої революції, Революції Гідності, Героїв Небесної Сотні, загиблих учасників російсько-українського збройного конфлікту, які віддали життя за наше майбутнє. Молімося за наших мужніх захисників, які нині виборюють право України бути суверенною та єдиною державою, і просімо у Бога, аби вони живими і здоровими якнайшвидше поверталися до рідних домівок.

Нехай у ваших серцях завжди живе почуття гордості на нашу Велику Батьківщину! Миру, щастя та благополуччя вам і вашим близьким! Пишаймось, що ми українці!

Слава Україні! Героям слава!

Ректорат
Профком
Студрада

Пресцентр УДПУ