Делегація УДПУ імені Павла Тичини взяла участь у конференції «Актуальні проблеми міжнародної післядипломної освіти: стан та перспективи розвитку», яка відбулася в НПУ імені Драгоманова 4-5 квітня.

Університет представляли завідувач відділу по роботі з іноземними громадянами Юлія Клименко, фахівець цього ж відділу Юрій Орлик та заступник декана з наукової роботи ФСПО Олена Балдинюк.

У конференції взяли участь представники з 47 ВНЗ України, а також зарубіжні колеги з 14 країн світу серед яких – Азербайджан, Узбекистан, Судан, Нігерія, Бельгія, Велика Британія, Гана та ін.


Учасники конференції обговорили низку питань, серед яких: законодавче регулювання освіти дорослих в Україні; проблеми та перспективи українських ВНЗ у галузі набору та підготовки іноземних студентів; необхідність підготовки менеджерів освіти, які в подальшому проводитимуть профорієнтаційну роботу за рубежем, тощо.

Представники університету встановили ділові контакти та провели плідні перемовини з питань набору студентів з числа іноземних громадян з представниками посередницьких агенцій та навчальних закладів зарубіжжя. Налагоджено співпрацю з директором міжнародного департаменту Міжнародної асоціації освіти, науки і культури доктором Рокаєм, з віце-президентом Африканської Ради в Україні Діалло Ісса Садіо. Проведено перемовини з директором Астарійського педагогічного коледжу в Азербайджані Аліхасаном Гамзаєвим, представником рекрутингової компанії в Казахстані Зульфією Батировою, директором Міжнародної студентської організації в Судані – містером Альфредом Аннаном, а також з представником британської посередницької компанії містером Річардом Морганом.



Сподіваємось, що започаткована в минулому році підготовка іноземних громадян в УДПУ імені Павла Тичини знайде свій подальший розвиток, зокрема і завдяки участі представників університету у подібних міжнародних форумах.

Пресцентр УДПУ