Упродовж трьох днів, 7-9 жовтня 2014 року, делегація Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у складі кандидата сільськогосподарських наук, проректора з соціальних питань, голови профкому університету Олександра Осадчого, кандидата педагогічних наук, декана факультету соціальної та психологічної освіти Оксани Кравченко, кандидата психологічних наук, декана факультету початкової освіти Бориса Якимчука, кандидата педагогічних наук, завідувача відділу виховної роботи Наталії Ревнюк взяла участь в урочистій інавгурації з нагоди нового навчального року Вищої професійної школи імені Я.А. Коменського у м. Лєшно Республіки Польща.


Наш університет із цим вищим навчальним закладом поєднує тісна співпраця у рамках європейського вектору у системі вищої освіти, з реалізації академічної мобільності студентів та викладачів, виконання інноваційних міжнародних програм та проектів, діяльності Польсько-української науково-дослідної лабораторії дидактики імені Яна Амоса Коменського, створеної при УДПУ, тощо.


Інавгурація відбувалася в урочистій атмосфері з дотриманням європейських традицій вищої школи: молебень за католицькими канонами під гучні звуки органу, святкова програма з присягою першокурсників, у ході якої зі словами привітань до студентів та викладачів зверталися представники адміністрації Вищої професійної школи, керівництво міста Лєшно, місії духовенства, вузи-партнери, серед яких почесними гостями були посланці УДПУ імені Павла Тичини. Варто зауважити, що наші колеги привнесли у захід інавгурації свій український патріотичний дух, приємно вразили поляків естетичною оригінальністю народного одягу – вишиванками, а найкращим подарунком стала українська пісня у виконанні Олександра Осадчого.




У цілому, програма закордонного відрядження була змістовною і насиченою: екскурсії з вивчення матеріально-технічної та навчально-методичної бази Познанського університету імені Адама Міцкевича (до його структури входить Вища професійна школа у м. Лєшно), відвідування музеїв та визначних історичних та культурних місць у Познані та Лєшно, участь у роботі польсько-української лабораторії у Лєшно. Відбулися плідне спілкування з польськими викладачами та студентами по обміну досвідом та радісна зустріч зі студентами УДПУ імені Павла Тичини, які перебувають за програмою обміну у Польщі.


Делегація УДПУ вражена теплим прийомом у Польщі, повагою і визнанням авторитетності нашого університету у європейському просторі, співпереживанням та підтримкою закордонних сусідів у нелегкий час для України.

Пресцентр УДПУ