Відбулися робочі зустрічі адміністрації університету з високоповажними іноземними гостями, які завітали для інавгурації нового навчального року до нашого навчального закладу.

Під час зустрічі ректора УДПУ Олександра Безлюдного, першого проректора Андрія Гедзика, проректора з наукової роботи та міжнародного співробітництва Владилени Сокирської, координатора міжнародного співробітництва університету Ольги Сушкевич з ректором Державної вищої школи професійної освіти імені Яна Амоса Коменського в м. Лєшно, доктором габілітованим, професором Мачеєм Пєтшаком та проректором, доктором габілітованим, почесним професором УДПУ Александром Миколайчаком обговорено подальші кроки співпраці.

Польські колеги вкотре наголосили на пріоритетності співпраці з нашим навчальним закладом. Розглянуто дальші дії у реалізації спільних проектів, взаємообмінів професорсько-викладацького складу, читання гостьових лекцій, участі у програмах академічної мобільності та проходження практики на базі партнерських навчальних закладів та спеціалізованих установ та організацій.

Приємно відзначити, що цьогоріч троє студентів УДПУ на запрошення ректора, професора Мачея Пєтшака розпочнуть семестрове навчання в Державній вищій школі професійної освіти імені Яна Амоса Коменського в м. Лєшно. (Слід нагадати, що угода про співробітництво з Державною вищою школою професійної освіти імені Я.А. Коменського в м. Лєшно була підписана 8 листопада 2010 року).

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини має давні традиції співпраці з закордонними навчальними закладами. Станом на сьогодні діє понад 50 угод про співпрацю з ВНЗ Польщі, Чехії, Словаччини, Китаю, Португалії, Ефіопії, Іспанії, Грузії, Латвії. Тільки за попередній навчальний рік підписано 15 угод про співпрацю, які створюють нові можливості для студентів та викладачів нашого університету.

Тож, новий навчальний рік обіцяє активізувати різні напрямки міжнародного співробітництва як для студентів, так і для викладачів УДПУ.

Пресцентр УДПУ