Делегація нашого університету в складі проректора з наукової роботи, доцента Олени Ярошинської, директора Інституту розвитку дитини, декана мистецько-педагогічного факультету, доцента Олени Дудник, керівника польсько- української лабораторії дидактики імені Яна Амоса Коменського, доцента Інни Осадченко та заступника декана історичного факультету з навчальної роботи, доцента Ольги Скус минулого тижня стали гостями на інавгурації нового навчального року 2013/2014 у Державній вищій школі професійної освіти імені Я. А. Коменського у місті Лєшно.


Викладачі університету привітали колег з урочистою подією, подякували за співпрацю між навчальними закладами та намітили подальші шляхи взаємодії на теренах студентського обміну. Також делегація ознайомилася з історією та структурою навчального закладу, вивчала досвід його роботи та відвідала пам’ятні місця та музеї міста Лєшно. У ході візиту представники делегації зустрілися з випускницею історичного факультету нашого вузу, докторантом Познанського університету Тетяною Солощенко та студентами УДПУ Тетяною Шульгою (ІІІ курс економічного факультету), Юлією Карпик та Тетяною Матолою (ІV курс факультету української філології), які за програмою студентського обміну в даний час навчаються у Державній вищій школі професійної освіти імені Я.А.Коменського у місті Лєшно.



Важливими, корисними і незабутніми подіями поїздки стали зустрічі зі студентами польського навчального закладу, на яких було презентовано Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини як партнерську установу для академічного обміну. Втішно, що презентація дала свої результати: іноземних студентів виявили неабияку зацікавленість нашим вузом, висловили своє бажання пізнати Україну та долучитися до реалізації освітніх програм УДПУ.


Дана поїздка є ще однією сходинкою у тісній співпраці навчальних закладів України та Польщі. І ми маємо надію на яскраве та плідне продовження міжнародного співробітництва Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та Державної вищої школи професійної освіти ямені Яна Амоса Коменського в місті Лєшно.

Пресцентр УДПУ