Виставка декоративних виробів до Нового року та Різдва, створених руками студентів початкової освіти та соціальної педагогіки, що проходила у фойє нового корпусу університету, нікого не залишила байдужими.

Студенти переконані, що декоративна флористика – надзвичайно цікавий вид мистецтва і роблять успіхи у створенні художніх композицій. Можна сказати, що цей унікальний вид вміння, і, мабуть, немає жодної людини, яка б не займалася цією творчою діяльністю. Саме так. Адже вибрати букет на подарунок, поставити квіти у вазу доводилося всім, а така діяльність теж належить до декоративної флористики.

Зараз доводиться чути, що українці копіюють європейців, прикрашаючи свої оселі перед Новорічними та Різдвяними святами. Але, це не зовсім справедливо: вивчаючи і запроваджуючи закордонний досвід, варто пам’ятати, що декоративна флористика також має давні корені в Україні. Наші предки вміли складати різноманітні флористичні композиції, і це мистецтво дійшло до нашого часу і нині переживає своє відродження. Згадаймо хоча б розмаїті маковійчики – букети до народного свята Маковія. А які цікаві зимові композиції до Різдвяних свят і Нового року!

Великою популярністю в Україні користується свято квітів, де мовою живої природи будуються великі барвисті килими та інші надзвичайно різноманітні композиції. Пам’ятаймо, що мовою квітів можна відтворити будь який відтінок настрою людини. Недаремно девізом Американської асоціації флористів є слова: «Скажи це квітами!»

На другому і четвертому курсах факультетів дошкільної та корекційної освіти, мистецтв, початкової освіти і соціальної педагогіки, викладачами кафедри теорії початкового навчання факультету початкової освіти Павлом Дячуком та Людмилою Перфільєвою читається курс флористики. На базі факультету створено гурток «Флористика», який відвідують викладачі вищих навчальних закладів та вчителі шкіл м. Умані. Результатом діяльності гуртківців є виставки композицій з природного матеріалу, що організовуються до кожного свята.

Пресцентр УДПУ