Декоративна флористика – надзвичайно цікавий вид мистецтва. Можна навіть сказати, унікальний, тому що, мабуть, немає жодної людини, яка б не займалася цією творчою діяльністю. Саме так. Адже вибрати букет на подарунок, поставити квіти у вазу доводилося всім, а така діяльність теж належить до декоративної флористики.

Але, вивчаючи закордонний досвід, варто пам’ятати, що декоративна флористика має давні корені і в Україні. Наші предки вміли складати різноманітні флористичні композиції, і це мистецтво дійшло до нашого часу та переживає нині своє відродження. Згадаймо хоча б розмаїті маковійчики – букети до народного свята Маковія. А які цікаві композиції до Різдвяних свят і Нового року! Виставка таких виробів була створена студентами початкової освіти та соціальної педагогіки.






Великою популярністю в Україні користується свято квітів, де мовою живої природи будуються великі барвисті килими та інші надзвичайно різноманітні композиції. Пам’ятаймо, що мовою квітів можна відтворити будь який відтінок настрою людини. Недаремно девізом Американської асоціації флористів є слова: «Скажи це квітами!»

На другому і четвертому курсах факультетів дошкільного, мистецько-педагогічного, початкової освіти і соціальної педагогіки, викладачами кафедри теорії початкового навчання Павлом Дячуком та Людмилою Перфільєвою читається курс флористики. На базі факультету створено гурток «Флористика», який відвідують викладачі вищих навчальних закладів та вчителі шкіл м. Умані. До кожного свята організовуються виставки композицій з природного матеріалу.

Пресцентр УДПУ