Всім добре відомий факт, що на факультеті соціальної та психологічної освіти навчаються студенти, які в майбутньому стануть кваліфікованими психологами та соціальними працівниками. Тому вже з першого року навчання наставники прививають представникам цих професій любов до людей, емпатійність та доброту, повагу та чесність, тобто, усі позитивні риси, які є невід’ємною складовою особистості.

Як же це відбувається? Насамперед, студентів залучають до різноманітних доброчинних акцій, різних концертів та свят, які спрямовані на допомогу тим, хто цього потребує.

Ось і цього разу, з нагоди новорічних та різдвяних свят, факультет соціальної та психологічної освіти організував, так звану «Декаду добра», що мала на меті подарувати радість діткам – нашому майбутньому. Вона включила в себе декілька заходів.

Перший з них — це «Приймальня святого Миколая», що діяла з 18 по 21грудня, адже саме в ці святкові дні діти вірять в чудеса і хочуть, щоб вони трапились саме з ними. Ця акція була направлена на збір канцелярських засобів для діток з особливими потребами. 18 грудня 2017 року в актовій залі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбувся благодійний концерт «Гостини у Миколая» за підтримки заступника міського голови, начальника управління праці та соціального захисту населення Уманської міської ради Галини Кучер та декана факультету соціальної та психологічної освіти Оксани Кравченко. Вони ж виступили і спонсорами призового фонду для усіх дітей, які прийшли на свято. Ініціатором заходу стала к.п.н., ст. викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Тетяна Коляда та студенти 4 курсу факультету, які вирішили відзначити свято добрими справами. Усе разом створювало атмосферу гармонії та любові. Це викликало масу позитивних емоцій як у самих дітей, так і у їхніх батьків та гостей заходу.

Наступним заходом було "Свято до дня святого Миколая", що проводилось для соціально вразливої категорії дітей. Воно вібулося 21 грудня на базі Уманської дитячої міської лікарні спільно з Благодійним фондом "Воля", а також волонтерами з Уманського державного педагогічного університету та Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу. Дітки мали змогу провести весело час, а також отримати подаруночки, які напередодні замовляли у записочках нашому Миколайчику. Немає нічого кращого, ніж бачити усміхнені та щасливі обличчя дітей!

Заключним у «Декаді добра» було святкування Нового Року, яке проводилось спільно Управлінням праці та соціального захисту населення Уманської міської ради з волонтерами факультету соціальної та психологічної освіти Уманського державного університету імені Павла Тичини. Свято проводилось для дітей пільгових категорій та їх батьків. Усі були в піднесеному настрої і залишилися задоволені та вдячні.

Пресцентр УДПУ