Студенти історичного факультету взяли участь в урочистостях з нагоди 365-ої річниці утворення Української Козацької держави. Заходи відбулися на території козацької столиці – міста Чигирина.

Святкування відкрилися молебнем за Соборну і незалежну Україну та во здравіє українського козацтва у церкві Святих апостолів Петра і Павла. У молебні взяли участь керівники Черкаської області - голова обласної державної адміністрації Юрій Ткаченко, голова обласної ради Валентина Коваленко, заступники голови ОДА та голови обласної ради, голови райдержадміністрацій та районних рад.


Делегація нашого університету разом з усіма учасниками свята урочистою ходою піднялась на Богданову гору і поклала квіти до пам’ятника Гетьману Війська Запорозького Богдану Хмельницькому. Голова облдержадміністрації озвучив присутнім вітання з нагоди 365-річчя утворення Української Козацької держави від Президента України Петра Порошенка, а також було зачитано привітання від Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.


Потім студенти історичного факультету під керівництвом заступників декана з навчальної та виховної роботи Ольги Скус і Антоніни Кукурузи відвідали музей Богдана Хмельницького, залишки бастіону Петра Дорошенка. Частини Чигиринської фортеці ХVІІ століття нагадали молоді про козацьке минуле краю. З Чигирина вирушили до родинного гнізда славетного роду Хмельницьких, села Суботів, де зберігся маєток великого гетьмана. Велике зацікавлення викликала Іллінська церква, яка була збудована на кошти Богдана Хмельницького і під час війни слугувала оборонною спорудою, а згодом стала усипальницею гетьмана.





Студенти історичного факультету вдячні адміністрації університету в особі ректора професора Наталії Побірченко за надану можливість відвідати гетьманську столицю у дні відзначення 365-х роковин утворення Української козацької держави.

Пресцентр УДПУ