Для українського суспільства професія юриста надзвичайно важлива, особливо в час, коли на правничу спільноту покладаються надії та завдання утвердження верховенства права, посилення правових гарантій захисту різних верств населення, підвищення правової культури громадян. Порядок і благополуччя в державі невід’ємно пов’язані з максимальним дотриманням і повагою прав і свобод людини. Своєю багатогранною діяльністю юристи активно сприяють побудові демократичної держави європейського типу, найбільшою цінністю якої є верховенство права.

З метою набуття юридичної практики студентами старших курсів, що навчаються за спеціалізацією «правознавство» та надання громадянам соціально-вразливих верств населення безоплатних юридичних консультацій в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини створена юридична клініка. Як структурний підрозділ навчального закладу юридична клініка надає студентам можливість набути практичних навичок щодо застосування правових норм.

Тож нехай професійні зусилля юристів будуть винагородженні повагою і довірою, впевненістю у надійному і справедливому захисті конституційних прав і свобод громадян.

Щиро зичимо всім юристам здоров’я, добробуту, щастя й удачі, життєвої наснаги та нових здобутків у професійній і громадській діяльності в ім’я процвітання нашої України.

Ректорат
Профком
Студрада