У рамках молодіжних спортивних ігор міста Умань на стадіоні «Сокіл» відбувся футбольний матч між чоловічими збірними командами з футболу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини та Уманського національного університету садівництва.

Команди показали цікавий і якісний футбол. Для тих, хто прийшов вболівати і отримати порцію адреналіну, на полі було усе: і непоставлений, здавалось би очевидний пенальті, і призначені пенальті, не використані виходи віч-на-віч з воротарем і нарешті валідольна післяматчева серія пенальті.




Через травму основного лівого захисника Віталія Глинського (ФФВ) довелось прямо перед самим стартовим свистком змінювати усю схему гри, а саме одного з центральних захисників змістити вліво, а лідера і капітана нашої збірної Сергія Трояна з центру напівзахисту опустити в центр оборони, що означало віддати ініціативу супернику і грати другим номером. Слід зазначити, що замінив Сергія на його позиції дебютант збірної першокурсник Віталій Моспан. Можна сказати дебют видався вдалим – досвід і впевнені дії Віталія неабияк допомогли нашим хлопцям.

Як і очікувалось з перших хвилин зав’язалась справжня чоловіча боротьба. Прогнозовано в середині поля краще виглядав наш суперник. У нас же гра більше йшла гострими контратаками правим флангом.

А от під кінець першого тайму на лівому фланзі нашої оборони нападник команди УНУС фолить на нашому захисникові, асистент сигналізує про порушення, а арбітр в здавалось би простому епізоді робить грубу помилку і дозволяє продовжити гру. Простріл, удар і м’яч в наших воротах. Прикро пропускати такі голи, але слід сказати, що це була єдина груба помилка арбітра. Отож на перерву ми пішли, програючи 0:1.

Перед виходом на другу половину наші хлопці отримали настанову: «Не розкриватись, максимально чітко і відповідально в обороні, а момент біля воріт суперника буде!». І вже через 5 хвилин гри свій шанс не впускає Вадим Смілянець - 1:1! Далі гра тривала на зустрічних курсах, хоча більше можливостей для другого голу було у нашого суперника. Але впевнені дії Романа Кузьмака, а іноді футбольний фарт, дозволяли зберегти від взяття наші ворота. У нас був один момент, але не точно пробивав Роман Потапов. Під кінець матчу атака нашим лівим флангом і гра рукою в карному майданчику суперника. Арбітр показує на «точку», до м’яча підходить Вадим Тастанкулов: удар – гол!!! 2:1 – наша команда попереду, 10 хвилин до кінця гри. Ще два моменти у Потапова: раз блискуче діє воротар суперника, другий – мимо. І вкотре діє футбольне правило «не забиваєш ти – забивають тобі». 85 хвилина за фол у нашому карному майданчику пенальті й 2:2. Але і це ще не все – черговий вихід віч-на-віч Романа Потапова і знову не точно – стійка воріт.

Фінальний свисток. Серія післяматчевих пенальті. Після блискучого сейву Кузьмака 4:4, а далі пішла гра до першого промаху. Біля м’яча наш Влад Шукайло – удар і наша збірна в цьому матчі перемогла! Вітаємо й чекаємо наступних тріумфів!

Нижній ряд зліва направо: Олександр Літвін (ФФВ), Віталій Моспан (ФМФ), Михайло Хом’як (ФСПО), Владислав Тастанкулов (ПГФ), Роман Кузьмак (ФФВ).

Верхній ряд, зліва направо: тренер Олег Андрощек, Богдан Мазур (ФФВ), Олег Тимчишин (ФФВ), Роман Потапов (ФФВ), Дмитро Головко (ФФВ), Сергій Троян (ІФ), Олег Мельник (ФСПО), Владислав Шукайло (ФУФ), Сергій Патлань (ФФВ), Вадим Смілянець (ФФВ).

Пресцентр УДПУ