Студенти Уманського державного університету імені Павла Тичини вперше взяли участь у Відкритому Кубку України з Козацького Двобою, який відбувся з 14 по 16 березня в м. Дніпродзержинськ, Дніпропетровської області і був присвячений пам’яті гетьмана А.В. Поповича. І одержали перемогу!


У розділі ММА серед дорослих, у ваговій категорії до 65,8 кг студент ІІ курсу факультету фізичного виховання Артем Дайнега завоював 3 місце, також бронзу у цій ваговій категорії здобув студент І курсу фізико-математичного факультету Юрій Прусенко.


Вітаємо наших спортсменів з вдатними виступами та бажаємо подальших досягнень!

Довідково

ПОПОВИЧ АНАТОЛІЙ ВАСИЛЬОВИЧ (1944-2012 рр.) народився у Хмельницькій області. Закінчив 6 вищих навчальних закладів! (У 1965 р. - фізико-математичний факультет Кам'янець-Подільського педагогічного університету, в 1978 р. - аспірантуру Інституту кібернетики АН УРСР (спеціальність "Обчислювальна техніка"). У 1985 р. закінчив Київський інститут фізкультури і спорту (спеціальність "Бокс"), у 1993 р. - Київський інститут цивільної авіації (спеціальність "Експлуатація літальних апаратів"). Доктор філософії Празької академії інформатики та Санкт-Петербурзького університету фундаментальних знань при Оксфордському університеті.


Його захоплення – вдосконалення системи станов¬лення і розвитку особистості та духовного відродження. Анатолій Попович – Гетьман Міжнародної організації "Козацтво України" та Національної Спілки "Об'єднане Козацтво Украї¬ни", Генерал армії козацтва. Він творець видів спорту "Контактне карате" і "Козацький двобій", володар 6-го дану карате і 10-го дана всестильового напрямку бойових мистецтв, Президент Федерації бойових мистецтв і Всеукраїнської Федерації козацьких єдиноборств.

Анатолій Васильович Попович - Заслужений тренер України, суддя міжнародної категорії,Тренер Єдності та істинний Патріарх бойових мистецтв на Україні! Почав свій шлях до майстерності з індійської бойової йоги (1965 рік), був учнем 13 Вчителів з Індокитаю. Він був також доктором філософії Міжнародної академії інформатики, президентом Української профліги контактних єдиноборств (УПЛКЄ), чемпіоном у куошу категорії С "м'який стиль", чемпіоном у демонстрації техніки між майстрами різних національних стилів єдиноборств, чемпіоном VII Міжнародного чемпіонату з бойових мистецтв у Будапешті, мав гранд майстра бойових мистецтв (Малайзія).

Особливо багато сил Попович А.В. віддав розвитку українського козацтва. Анатолій Васильович створив «Соборну Систему» на основі всіх своїх Знань і лицарської духовності слов'янських кшатріїв, козаків-характерників, був керівником-дослідником козацької школи бойових мистецтв "Собор". Щороку Поповича з учнями «Собору» запрошували до Кореї на турнір «Майстер виду», де вони мали можливість проявити себе у всіх стилях світових бойових мистецтв. Там же учні «Собору» демонстрували комплекси «Дракона» і «Тигра» і в'єтнамської Школи «Небожителів» ДНКЗ. Попович А.В. в Індії вів школу одного зі своїх Вчителів, Великого Гуру Йоги, Кальки- Ама, яка має більше мільйона послідовників.

Анатолій Васильович як академік Академії проблем безпеки та охорони правопорядку працював тренером-викладачем у різних підрозділах і вузах силових структур, був провідним інструктором та одним із авторів правил військово-спортивного єдиноборства повітрянодесантних військ. Близько 30-ти років присвятив вивченню бойових мистецтв оздоровчого прикладного та спортивного характеру.

Спортсмени збірної команди, яку очолював Попович А.В. ставали шестиразовими чемпіонами світу, п’ятиразовими чемпіонами Європи і шестиразовими переможцями змагань за Кубок світу серед молоді з контактного карате. Підготовлено близько 200 майстрів спорту України з контактного карате, 46 майстрів спорту міжнародного класу, 14 заслужених тренерів України. За 16 років діяльності президентом Всеукраїнської Федерації бойових мистецтв (ВФБМ) спортсмени федерації понад 180 разів піднімалися на найвищу сходинку пошани в європейських та світових спортивних заходах. Анатолій Васильович Попович включений Патріархом Шаоліня в «Золоте Дерево» засновників стилю.

Пресцентр УДПУ