А чи задумувались ви колись, скільки прекрасного могли б зробити, зазирнувши в глиб своїх можливостей? Достатньо бажання та фантазії і руки створять багато прекрасних речей. Чи то маленька дрібничка, або ж майбутній шедевр – все це ваше творіння, ваша гордість, частинка вас самих. Багато студентів окрім навчання знаходять час для маленьких див. Для одних це хобі, для інших – майбутня професія. Писанкарство, бісероплетіння, фотомистецтво, декоративний розпис… Розмаїття захоплень вражає. Познайомитись із талановитими студентами спеціальності «Образотворче мистецтво» допомогла студентка V курсу 53 групи Олена Захарчук, яка розповідає про своїх колег.


Студентка ІІ курсу 25 групи Павленко Олена захоплюється фотомистецтвом та виготовленням панно. Ось що вона каже про свої уподобання:

- Ще з дитинства мене захоплювало заняття фотографією. Завжди хотілося знайти якийсь цікавий сюжет, сфотографувати його. Ще одним із моїх захоплень – є вироблення різноманітних панно. Деякі із них - це обереги. Я багато читала про символіку компонентів слов’янських оберегів, та потім вирішила спробувати їх робити.


Студентка V курсу 53 групи Сергеєва Мар’я створює надзвичайно казкові новорічні іграшки в техніці петриківського розпису. Уявіть собі, прикрасити ялинку власним творінням! Також Мар’я вміло декорує посуд: останні з робіт – бокали, замовлені на весілля. Та студентка на цьому не зупиняється: своїми руками розписала столик та стіни. Цікавою роботою є родинне дерево у власній кімнаті.


Студентка V курсу 51 групи Ященко Ірина створює паперові фантазії. Модульне орігамі та квілінг – одні із найпоширеніших сучасних занять з папером пластики. В її руках оживають дивовижні лебеді, яскраві метелики, різноманітні тваринки та ніжні квіти. Своїми роботами студентка радує викладачів та прикрашає інтер’єр власної кімнати. Також Ірина декорує елементами квілінгу живописні роботи та стенди. А ще вона прекрасно вишиває, створюючи маленьким хрестиком неймовірні узори та краєвиди.


У руках студентки V курсу 51 групи Ярослави Сердюк оживає скло. Гармонія надзвичайно прекрасних робіт! Кожна з них має своє життя, свою історію і таємницю. Втім, найкраще про своє захоплення вона розповідає сама:

- У техніці розпису на склі працюю близько 5 років. Вперше зацікавилась цією технологією познайомившись з роботами гуцульського майстра Івана Сколоздри. Його роботи були такими колоритними, по-дитячому наївними з оригінальною тематикою… З часом з’явилась своя манера виконання. Особливо захоплює тема «Жінки». Працюю масляними фарбами, часто використовую додаткові матеріали – туш, фольгу, контури для псевдо вітражу та ін.. Розпис на склі – техніка, яка нітрохи не сковує, саме тут стають можливими різні експерименти, а це колірна гама, форма, можливе продряпування, бризки та інше.


Про себе Олена Захарчук розповідає:

- Малюю, віршую, трішки співаю! Маю особливе захоплення до писанкарства. Мене зацікавлюють не народні мотиви, а створення чогось неординарного, химерного. Подобається розписувати дрібними елементами. Маю в цьому напрямку безліч планів! В майбутньому мрію про велику виставку власних писанок. Ще одним захопленням є квілінг. Створюю цікаві комбінації з квітів, силуети птахів, об’ємні композиції. Останнім часом відкрила для себе нове заняття – пишу статті, зокрема про ось таких талановитих людей. Скільки б ви не мали справ, завжди знаходьте час для приємних дрібничок, відкривайте в собі нові можливості, таланти! І ніколи не забувайте про посмішку, адже все починається з позитиву!

Виставивши ці роботи на сайті мистецько-педагогічного факультету, талановиті студенти отримали захоплені відгуки.

Сергій Куценко: Роботи просто неперевершені! Це ще раз переконує в тому, що наші студенти - найкращі у своїй справі! Успіху Вам, натхнення, щедрої музи та міцного здоров’я! Творіть та радуйте нас подальшими шедеврами. Молодці! Ви - найкраші!

Олена Дудник: Оленко, Мар'є, Ірино, Ярославо! Я вражена вашою творчістю!!! Успіхів Вам, талановиті наші студенти, нехай доля для Вас буде щасливою! Я горда за Вас!

Музика Ольга: Молодці, дівчатка, дуже гарні роботи! Творіть завжди, натхнення вам, оптимізму і віри в свої сили! Нехай ваша доля складеться щасливо!

Людмила Андрощук: Нехай Вас ніколи не залишає натхнення!!!

Пресцентр УДПУ