Бокс – вид спорту, який активно розвивається в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини. Потрібно віддати належне одному з випускників університету, голові боксерського клубу «АРЕС», тренеру Віктору Петриченку, який зумів згуртувати навколо себе однодумців-тренерів, більшість з яких є  також випускниками УДПУ імені Павла Тичини. Разом вони працюють над здійсненням мрій багатьох спортсменів-боксерів міста Умань, студентів УДПУ, які представляють університет, регіон, Україну на змаганнях різного рівня та з перемогами підніймаються на п’єдестали.

За останні роки наші студенти здобували перемоги у змаганнях різного рівня: Євгеній Овсянніков, Майстер спорту Міжнародного класу, член національної збірної України з боксу має в своєму арсеналі перемогу на Кубку України з боксу, золото Міжнародного турніру з боксу RIGA OPEN, бронзову медаль  Міжнародного турніру з боксу (Литва), п’яте місце на Чемпіонаті Європи, призер Міжнародних змагань у Румунії, Білорусії, Азербайджані, Угорщині, Молдові, Грузії; Анастасія Ковальчук, Майстер спорту України, член національної збірної України – золото Чемпіонату України з боксу серед жінок, срібну нагороду Міжнародного турніру з боксу RIGA OPEN, третє місце в Кубку України з боксу серед жінок-еліта; Андрій Смирнов, Майстер спорту України – переможець чемпіонату Черкаської області з боксу серед молоді та чоловіків; Павло Лейбенко  – І місце Чемпіонату Черкаської області, срібло  Кубку України з боксу серед студентів; Ігор Харченко – бронзу Чемпіонату України з боксу; Сергій Швець  – переможець Міжнародного турніру з боксу (Литва), срібло Кубку України з боксу серед студентів, третє місце на Міжнародному турнірі з боксу IvanoFrankivskopencup пам`яті І. І. Гайдамаки.

Анастасія Ковальчук стала кращою спортсменкою Черкащини та «Жінкою року міста Умань – 2019» у номінації «Спортсменка».

Студенти-боксери університету стали переможцями ІХ Всеукраїнського турніру з боксу серед юнаків, Чемпіонату Черкаської області серед молоді та чоловіків-юніорів: Андрій Смірнов, Сергій Вєліканов, Сергій Голдиш, Мар’ян Кобза, Костянтин Момот, Владислав Моршньов.

В спортивній залі Університету за підтримки адміністрації, профспілки, факультету фізичного виховання, спортивного клубу та за ініціативи БК «АРЕС»  щороку проходять Всеукраїнські, обласні змагання, але найяскравішою спортивною подією року став Відкритий кубок УДПУ з боксу. Варто зазначити, що тренери та суддя національної категорії Олег Ковалик,  суддя Міжнародної категорії Віктор Кабанов, судді Роман Посовень, Дмитро Дробілко, Ярослав Петриченко – випускники факультету фізичного виховання УДПУ. Випускники університету, тепер вже тренери, привозять своїх вихованців в УДПУ для участі у змаганнях.

Професорсько-викладацький та студентський колективи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини пишається здобутками своїх спортсменів та бажає нових перемог!

Пресцентр УДПУ