Із великим успіхом хореографічні колективи факультету мистецтв кафедри хореографії та художньої культури представляли Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини на III Всеукраїнському фестивалі хореографічного мистецтва «PLANETA DANCE FEST», який відбувся у стародавньому місті Чернігів (директор фестивалю – голова Спілки хореографів м. Чернігова Наталія Хольченкова).

Цього року у фестивалі взяли участь понад 75 хореографічних колективів України та Білорусії. Свято танцю проходило на сцені обласного академічного українського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка, розташованому в самому центрі Чернігова.

У номінації «Народний танок» у віковій категорії «дорослі» (формейшн - командні змагання серед ансамблів) свою майстерність демонстрував народний аматорський ансамбль народного танцю «Яворина» (художній керівник – Сергій Куценко). Яскраве виконання молдавського народного танцю «Весняна хора» принесло колективу золотий приз і диплом І ступеня. За виконання хореографічного твору колектив нагороджений дипломами «Кращий номер фестивалю», «За високий рівень виконавської майстерності». За виконання турецького народного танцю «Халай» колектив вдруге став золотим призером фестивалю у цій же номінації і отримав диплом ІІ ступеня і нагороджений дипломами «Кращий номер фестивалю», «За створення яскравого сценічного образу».

У номінації «Естрадна хореографія» серед дорослих (формейшн) із великим успіхом виступив народний аматорський ансамбль сучасного танцю «Візаві» (художній керівник – Людмила Андрощук). За виконання хореографічної композиції «Народження мрії» колектив здобув золотий приз і отримав диплом І ступеня, а також за виконання цього хореографічного твору нагороджений дипломами «Кращий номер фестивалю», «За оригінальність теми хореографічної постановки».

За виконання композиції «Така як ти» колектив вдруге став золотим призером фестивалю і отримав диплом ІІ ступеня у номінації «ВТК» (дорослі, мала група).

У цій же категорії, у номінації «Дует» диплом ІІ ступеня за виконання хореографічної постановки «Це не любов» (постановка Анни Медвідь) отримали студент 4 курсу Олександр Піщаний та випускниця 2015 року Анна Медвідь.

За виконання хореографічної композиції «Плащ тореадора» «Візаві» виборов срібний приз і отримав диплом І ступеня., а також за виконання хореографічного твору нагороджений дипломом за «Кращу балетмейстерську роботу».

Варто зазначити, що це ще не всі нагороди, які привезли учасники та керівники колективів. За плідну, самовіддану працю, естетичне та культурне виховання молоді, вагомий внесок в розвиток хореографії України та активну участь у ІІІ Всеукраїнському фестивалі хореографічного мистецтва «PLANETA DANCE FEST» керівники колективів Людмила Андрощук та Сергій Куценко нагороджені дипломами начальника управління культури Чернігівської міської ради Юрія Ткача та Голови спілки хореографів м. Чернігова Наталії Хольченкової.

Також учасники хореографічних колективів та їх керівники отримали спеціальну премію фестивалю «PLANETA DANCE FEST» диплом «Mega Dance star».

Усі учасники хореографічних колективів, а також їх керівники висловлюють велику вдячність всім, причетним до організації поїздки на фестиваль. Вона відбулася за підтримки декана факультету мистецтв, заслуженого працівника культури України, доцента Леоніда Ятла, за сприяння голови профкому університету, кандидата сільськогосподарських наук, доцента Олександра Осадчого, який охоче відгукнувся на прохання учасників та керівників колективу і забезпечив їх транспортом.

В результаті - ціла злива нагород яскравим талантам університету! Щиро вітаємо учасників хореографічних колективів, а також їхніх керівників із блискучою перемогою! Так тримати! Бажаємо процвітання, творчого натхнення та незгасаючої енергії, нових професійних перемог та висот!

Пресцентр УДПУ