Відбулось чергове заняття випускників одинадцятих класів шкіл Умані у інноваційному бізнес-інкубаторі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Цілу серію таких зустрічей з учнями шкіл започатковано кафедрою економіки підприємства, фінансів, обліку і аудиту (завідувач, доктор економічних наук, професор Анатолій Музиченко) та інноваційним бізнес-інкубатором (директор, завідувач методичного кабінету Яна Поліщук) спільно із адміністраціями шкіл.

Шкільна молодь має унікальну можливість не лише ознайомитись із роботою цього структурного підрозділу університету, що діє на засадах громадської некомерційної організації, але й отримати нові корисні знання і, що найголовніше, - випробувати і вдосконалити свої можливості, адже бізнес-інкубатор орієнтований на успішну реалізацію інноваційних бізнес-ідей та проектів.


Мета зустрічей - закріплення економічних знань та розвиток підприємницьких здібностей шкільної молоді. Працівники інноваційного бізнес-інкубатора - провідний спеціаліст Сергій Станчук, секретар виконавчого апарату, викладач економічного факультету Інна Федорчук розповідають учням загальноосвітніх шкіл наскільки актуальною у сучасному суспільстві є потреба в економічних знаннях. Діяльність інноваційного бізнес-інкубатора УДПУ націлена також на залучення та розвиток у випускників шкіл організаторських і бізнесових талантів, таких як: створення і керівництво командою, управління проектами, ведення переговорів, виховання якостей лідера. Це професійні навички, які сьогодні необхідні у будь-якій галузі, в тому числі й освітянській.

Набутий досвід дуже потрібний для сучасної енергійної молоді, особливо в середовищі малого міста. Такі зустрічі дозволяють органічно використовувати набуті знання з основ економіки в повсякденному житті учнів та допомагають їм визначитись з майбутньою професією.

Пресцентр УДПУ