У читальному залі №1 бібліотеки університету відбулося нагородження переможців творчого конкурсу «Бібліотека моїми очима», який тривав з 31 серпня по 30 вересня і дав реальний шанс проявити свій талант, ініціативність, індивідуальність, своєрідне особистісне сприймання бібліотеки, власне, бачення своїми очима за допомогою малюнку або картини.

У конкурсі активну участь взяли не тільки студенти нашого університету, а й учні шкіл м. Умань та НВК «ЗОШ I-III ступенів гімназії» смт. Любашівка Одеської області. Переможців визначали у двох вікових категоріях: від 7 до 16 років та від 17 років.

Розпочався захід  з демонстрації мультфільму «Фантастичні літаючі книги містера Морріса Лессмора», який демонструє цінність бібліотеки в суспільстві.

Із вітальним словом перед присутніми виступила директор бібліотеки університету, кандидат філологічних наук, доцент Тетяна Григоренко. Вона наголосила, що окрім роботи з читачами бібліотека проводить цікаві конкурси, які привертають увагу студентів, викладачів та усіх бажаючих, і тим самим підвищується імідж закладу. От і конкурс «Бібліотека моїми очима» дав можливість проявити читачам свої мистецькі здібності. Директор висловила подяку учасникам за активну участь у конкурсі, побажала натхнення, творчих успіхів та «розфарбовувати своє життя кольорами веселки і ніколи не забувати бібліотеку!»

У віковій категорії від 7 до 16 років I місце вибороли учні Назар Пустовойт (НВК «ЗОШ I-III ступенів гімназії» смт. Любашівка), Єлизавета Зубко («Уманська міська гімназія - школа естетичного виховання»). II місце здобули учениці НВК «ЗОШ I-III ступенів гімназії» смт. Любашівка Ангеліна Руденко, Марина Пономаренко. III місце досягли школярі Даша Вітьман («Уманська міська гімназія–школа естетичного виховання»), Антон Барвінок (Уманська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №11 імені М.П.Бажана), Надія Кравченко (НВК «ЗОШ I-III ступенів гімназії» смт. Любашівка).

У віковій категорії від 17 років I місце вибороли студентки Валентина Воєвода (факультет мистецтв), Катерина Панченко (факультет професійної та технологічної освіти), Юлія Чиж (факультет соціальної та психологічної освіти).

II місце за рішенням журі дісталося студенткам Наталії Резніченко, Ірині Макогоненко (факультет мистецтв), Анні Джозі (природничо-географічний факультет).

III місце завоювали Анастасія Франко, Дарія Закернична (факультет мистецтв), Дар’я Гоцуляк (факультет дошкільної та спеціальної освіти).

Всі учасники мистецького конкурсу були відзначені грамотами, а переможці отримали дипломи та призи. І, нарешті, було оголошено ім’я володаря Гран-прі. Цей титул виборола Даша Плющ — випускниця УДПУ імені Павла Тичини.

Не залишили поза увагою і керівників конкурсантів – Євгенію Зборовську (НВК «ЗОШ I- II ступенів гімназія» смт. Любашівка), Наталію Білопільську (УНВК «ЗОШ I-III ступенів 7-колегіум»), Наталію Резніченко («Уманська міська гімназія - школа естетичного виховання»). Вони отримали подяки за організацію дітей до участі у творчому конкурсі.

Для всіх присутніх прозвучали пісенні та поетичні дарунки у виконанні Ірини Автухової, Анни Джоги, Віталія Прокопчука (члени клубу «Бійці мистецтва»), студенток Маріанни Шевченко (Інститут економіки та бізнес-освіти), Ядвіги Авраменко (природничо-географічний факультет).

Для всіх учасників заходу була організована екскурсія, під час якої головний бібліотекар Оксана Ігнатьєва ознайомила із силою-силенною книжкових надбань книгозбірні. Також для гостей був організований похід в університетський планетарій.

Конкурс «Бібліотека моїми очима» довів, що бібліотека об’єднує людей, вона, як чисте джерело доброти, духовний храм і берегиня чужих думок! Вона - діамант найвищих цінностей!

Пресцентр УДПУ