Адміністративно-господарська частина (далі АГЧ) є об'єднанням структурних підрозділів, відповідальних за господарське забезпечення освітнього процесу, роботу інженерних систем та обладнання, побуту студентів, співробітників університету.

Для вдосконалення структури управління та кращого розвитку матеріально-технічної бази університету у березні 2012 року була здійснена реорганізація в структурі АГЧ та створені підрозділи, робота яких спрямована на стійке забезпечення функціонування основних об’єктів та об’єктів інфраструктури університету, зміцнення матеріально-технічної бази, поліпшення соціально-побутових умов в гуртожитках.

До складу АГЧ входять і підпорядковані: експлуатаційно-господарська дільниця; електродільниця; слюсарна дільниця; господарська дільниця №1; господарська дільниця №2; господарська дільниця №3 (студмістечко); відділ по проведенню капітального та поточного ремонтів; навчально-наукова агробіостанція; їдальня.

Основним завданням АГЧ є: здійснення заходів щодо господарського обслуговування підрозділів університету; виявлення господарських проблем та кваліфіковане їх вирішення для забезпечення належного пожежного та санітарно-технічного стану, зберігання приміщень; розробка перспективних і поточних планів капітального і поточного ремонтів; ефективне управління підпорядкованими підрозділами.

Для проживання іногородніх та іноземних студентів в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини функціонують два гуртожитки №1 (дев’ятиповерховий) і №2 (п’ятиповерховий), в яких одночасно може проживати понад 1000 студентів.

В гуртожитках замінено всі вікна та двері на енергозберігаючі, на території обох будівель гуртожитків є інтернет, працює читальний та танцювальний зали, переобладнано душові, туалети, кухні. В кімнатах щорічно здійснюються поточні та окремі капітальні ремонтні роботи, закуповують обладнання для навчання, проживання та відпочинку. Для студентів з обмеженими можливостями в гуртожитку №2 облаштований пандус.

Історія будівництва гуртожитків

Пресцентр УДПУ