Дуже важливим питанням в освітньому процесі є проблема адаптації першокурсників до нових умов життя. Вступаючи до закладу вищої освіти студенти зустрічаються із різноманітними труднощами, починаючи від усвідомлення себе студентом та закінчуючи разючими змінами у побуті та найближчому оточенні особистості.

Саме в цей період особливе значення відіграє дослідження адаптаційних можливостей першокурсників та виділення ряду проблем, пов’язаних з їх недостатньою психологічною готовністю до нових умов навчання та життєдіяльності. З цією метою практичним психологом Центру культури та дозвілля «Гаудеамус» Світланою Бобриньовою на всіх факультетах/інституті були проведені заняття з елементами тренінгових технологій «Адаптація I курсу».

Результати дослідження дозволяють виділити проблемні зони, а також наявність ресурсів (конкретної особистості або групи в цілому) для подолання труднощів. За необхідності (або особистим бажанням студентів) можуть бути проведені індивідуальні (групові) заняття / консультації.

Детальніше можна дізнатися, перейшовши за посиланням.

Пресцентр УДПУ