28 жовтня минає 77 річниця вигнання нацистських окупантів з України. Безжальне колесо Другої світової війни двічі прокотилося по українській землі, залишивши за собою розруху і безліч людських жертв.

Справжній масштаб цих великих втрат неможливо оцінити. Та навіть час не в змозі стерти із нашої пам’яті згадку про ті страшні  події. Нам ніколи не забути подвиги наших дідів-прадідів.

В ці дні ми вшановуємо пам'ять воїнів, які полягли в роки Другої світової війни та поіменно згадуємо наших захисників, низько вклоняємося і висловлюємо слова глибокої вдячності всім ветеранам. Уславлюємо тих, хто в тилу самовідданою працею наближав розгром ворога та складаємо глибоку шану солдатським вдовам, дітям війни, які допомагали піднімати Україну з руїн, згадуємо всіх, чиє життя забрала війна.

Викладачі, студенти та співробітники Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини разом з представниками громадських організацій міста взяли участь у покладанні квітів до Обеліска Слави, пам’ятних знаків на алеї Героїв Уманщини, пам’ятника генерала армії, двічі Героя Радянського Союзу Івана Черняховського.

Учасники ходи у хвилині мовчання згадали всіх тих, хто заплатив власним життям за мирне небо над Україною.

Вічна слава героям, які полягли в боях за свободу і незалежність України!

Ніколи знову!

Пам'ятаємо ‒ перемагаємо!

Пресцентр УДПУ