Вітаємо боксерів, тренерів та всіх прихильників боксу з Міжнародним днем боксу!

З нагоди свята зичимо вам міцного здоров'я, вдалих поєдинків, яскравих перемог та спортивного довголіття!

В 2017 році перелік міжнародних дат, присвячених спорту, поповнився ще одним святом. Починаючи з 2018 року, щорічно 22 липня відзначається Міжнародний день боксу. Встановлення Міжнародного дня боксу випало на дату святкування Всеукраїнського дня боксу, і для українських  спортсменів тепер це свято стало вдвічі яскравіше!

Бокс – вид спорту, який активно розвивається в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини. Потрібно віддати належне одному з випускників університету, голові боксерського клубу «АРЕС», тренеру Віктору Петриченку, який зумів згуртувати навколо себе однодумців-тренерів, більшість з яких є також випускниками УДПУ імені Павла Тичини. Разом вони працюють над здійсненням мрій багатьох спортсменів-боксерів міста Умань, студентів УДПУ, які представляють університет, регіон, Україну на змаганнях різного рівня та з перемогами піднімаються на п’єдестали.

За останні роки наші студенти здобували перемоги у змаганнях різного рівня: Євгеній Овсянніков, Майстер спорту Міжнародного класу, член національної збірної України з боксу має в своєму арсеналі перемогу на Кубку України з боксу, золото Міжнародного турніру з боксу RIGA OPEN, бронзову медаль  Міжнародного турніру з боксу (Литва), п’яте місце на Чемпіонаті Європи, призер Міжнародних змагань у Румунії, Білорусії, Азербайджані, Угорщині, Молдові, Грузії; Анастасія Ковальчук, Майстер спорту України, член національної збірної України – золото Чемпіонату України з боксу серед жінок, срібну нагороду Міжнародного турніру з боксу RIGA OPEN, третє місце в Кубку України з боксу серед жінок-еліта; Андрій Смирнов, Майстер спорту України – переможець чемпіонату Черкаської області з боксу серед молоді та чоловіків; Павло Лейбенко – І місце Чемпіонату Черкаської області, срібло  Кубку України з боксу серед студентів; Ігор Харченко – бронзу Чемпіонату України з боксу; Сергій Швець  – переможець Міжнародного турніру з боксу (Литва), срібло Кубку України з боксу серед студентів, третє місце на Міжнародному турнірі з боксу IvanoFrankivskopencup пам`яті І. І. Гайдамаки.

Анастасія Ковальчук стала кращою спортсменкою Черкащини та «Жінкою року міста Умань – 2019» у номінації «Спортсменка».

Цьогоріч Анастасія виборола бронзову нагороду на Чемпіонаті Європи з боксу серед чоловіків та жінок до 22 років, який проходив 17–24 червня в італійському місті Розетто-дельї-Абруцці. У 2021 році Національний олімпійський комітет України в Черкаській області визначив Анастасію кращою спортсменкою червня-2021 на Черкащині.

 

Упродовж минулих років Студенти-боксери університету стали переможцями ІХ Всеукраїнського турніру з боксу серед юнаків, Чемпіонату Черкаської області серед молоді та чоловіків-юніорів: Андрій Смірнов, Сергій Вєліканов, Сергій Голдиш, Мар’ян Кобза, Костянтин Момот, Владислав Моршньов.

В спортивній залі Університету за підтримки адміністрації, профспілки, факультету фізичного виховання, спортивного клубу та за ініціативи БК «АРЕС» щороку проходять Всеукраїнські, обласні змагання, але найяскравішою спортивною подією року є Відкритий кубок УДПУ з боксу.

Професорсько-викладацький та студентський колективи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини пишаються здобутками своїх спортсменів та бажають нових перемог!

Пресцентр УДПУ