Колектив Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на чолі із ректором Олександром Безлюдним та головою профкому Валентином Хитруком взяли участь у покладанні квітів і вінків до Обеліску Слави. Сьогодні, в день скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, науково-педагогічні працівники, студенти та співробітники університету із болем у серці вшановували подвиг українців, які пройшли кривавою дорогою найжорстокішої війни.

Сучасне покоління не має права забути тих, хто віддав життя заради миру на Землі. Німецько-радянська війна горем і болем увірвалась в кожну українську домівку, чорною лінією пройшла через кожну долю. Сьогодні мало залишилося живих ветеранів, які зі зброєю у руках в далеких 40-х роках ХХ століття захищали нашу країну, та пам'ять про їхній героїзм, жертовність і віддане служіння Батьківщині навічно залишиться в серцях нащадків.

Разом із керівництвом міста, ветеранами та громадськістю делегація УДПУ хвилиною мовчання вшанувала світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна, та поклала квіти до Вічного вогню.

Вічна пам'ять загиблим! Честь і слава живим Героям!

Пресцентр УДПУ