20 лютого в Україні встановлено особливий пам’ятний день – День Героїв Небесної Сотні. Це зроблено з метою вшанування і увічнення відваги, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини та європейське майбутнє України.

Найбільш жорстокі протистояння українців із силовиками відбулися 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутська, де від куль снайперів загинули більше сотні мітингувальників – Героїв України, Героїв Небесної Сотні, для яких «справедивість», «гідність», «свобода», «Україна» були не просто словами, а сенсом їхнього життя. Вони не відступили, а пожертвували собою заради кращого майбутнього української держави.

Ці героїчні і водночас трагічні події залишаться не лише на сторінках історії Української держави, а й у нашій пам’яті вдячних нащадків. Це стало початком нової епохи національного пробудження українського народу.

Нашим святим обов’язком є пам’ятати та вшановувати Героїв Небесної Сотні, всіх, хто в різні історичні епохи стали на захист своєї рідної землі. Будьмо гідними нащадками борців за свободу України! Єднаймося в спільній меті – берегти й утверджувати вільну, незалежну, соборну Українську Державу.

А нам всім хочеться побажати скорішого вирішення конфлікту та припинення військових дій на Сході України. Щоб на українській землі знову запанували мир і спокій, злагода і процвітання. Щоб на обличчях українців стерлось занепокоєння і смута та засяяла радісна посмішка і щоб кожен прийдешній день приносив радісні новини та впевнено вів нас до щасливого майбуття.

Слава Україні! Героям слава!

Ректорат
Профком
Студрада

Пресцентр УДПУ