Продовжуючи традицію віковічної козацької слави українців ‒ боронителів власної землі ‒ з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності й територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг українського народу, задля сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві та на підтримку ініціативи громадськості Указом Президента України 14 жовтня було оголошено Днем захисників і захисниць України.

Обрана дата зовсім не випадкова, адже саме 14 жовтня ми відзначаємо одне з найважливіших релігійних свят ‒ Покрову Пресвятої Богородиці, яка вважається заступницею українського козацтва. Окрім того, ця дата є днем створення УПА ‒ Української повстанської армії. Відтак, ще з козацьких часів, крізь роки й десятиліття боротьби, йде тяглість подвигів українських вояків аж до тепер.

Чимало студентів та випускників Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини боронили й боронять мирне небо над Україною у війні, що нині точиться на Сході нашої держави.

Сьогодні ми вклоняємося тим, хто гідно виконав свій патріотичний та героїчний обов’язок перед Україною, захищаючи всіх нас. Низько кланяємося відважним воїнам, які продовжують відстоювати незалежність українського народу та оберігають суверенітет нашої держави.

Сердечно бажаємо їм міцного здоров’я, щастя, благополуччя, радості, добра, мирного неба.

Нехай золото осені дарує осяйну славу нашим відважним захисникам, а Пресвята Богородиця покриє захистом та благословенням на довге життя.

Ректорат
Профком
Студрада

Пресцентр УДПУ