Сьогодні відзначають День працівника ракетно - космічної галузі. Вітаємо всіх ветеранів, фахівців галузі, конструкторів та інженерно-технічних працівників, вчених та верстатників, усіх, хто примножує славу України своєю наполегливою працею у сфері виробництва ракетно-космічної продукції і дослідження мирного космосу з професійним святом.

В цьому році світова спільнота відзначала 85-річчя від дня народження Юрія Гагаріна. 12 квітня 1961 року Юрій Олексійович став першою людиною в світовій історії, що здійснила політ у космічний простір. «Облетівши Землю в кораблі-супутнику, я побачив, яка прекрасна наша планета. Люди, будемо берегти і примножувати цю красу, а не руйнувати її!», – говорив видатний льотчик-космонавт.

Вшановуючи видатного космонавта, студенти історичного факультету Євгеній Гуменюк та Владислав Тарасюк – члени клубу «Бійці мистецтва», що функціонує при бібліотеці університету (керівник Віталія Прокопчук), закликали берегти Всесвіт, виконавши пісню «Трава у дома» (музика Володимира Мігулі, слова Анатолія Поперечного), яка стала гімном космонавтики.

Пресцентр УДПУ