Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку (World Science Day for Peace and Development) відзначається з ініціативи ЮНЕСКО щорічно 10 листопада, а з 10 по 16 листопада – Міжнародний тиждень науки та миру.

Цей день покликаний підкреслити важливу роль науки в суспільстві і необхідність участі широкого загалу в обговоренні наукових питань, що виникають. Свято також повинне підкреслити важливість і актуальність науки для повсякденного життя.

Викладачі та студенти Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини активно працюють у різноманітних наукових напрямках. На факультетах та в інституті діють науково-дослідні лабораторії та центри, зокрема: «Соціовимір», «Відродження нації», «Дошкільна освіта: історія, перспективи розвитку в ХХІ столітті», «Педагогічне краєзнавство Черкащини», Наукове фольклорне товариство імені Хрисанфа Ящуржинського, Лабораторія лінгвокультурології та зіставної лінгвістики, Науково-дослідна лабораторія розвитку інноваційного підприємництва, НВЦ «Планетарій», Центр з вивчення народних ремесел у школі, Науково-дослідна лабораторія В.О. Сухомлинського та низка інших.

Під егідою цих осередків викладачі та студенти мають змогу працювати, розширюючи вже існуючі та створюючи нові напрацювання важливих наукових тем, які примножують здобутки не лише української, а й світової науки.

Завдяки зусиллям науковців виконуються важливі держбюджетні роботи, здійснюється підготовка висококваліфікованих кадрів, забезпечується міжнародне співробітництво, впроваджуються інноваційні форми роботи.

Шановні представники наукової спільноти! Сердечно вітаємо вас з Міжнародним днем науки!

Бажаємо вам міцного здоров’я, родинного затишку та добробуту, професійних звершень та росту, нових відкриттів на славу науки та України!

Ректорат
Профком
Студрада

Пресцентр УДПУ