Одним із найпопулярніших видів спорту в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини є футбол. Юнаки та дівчата, які займаються в секції футболу, представляють університет на змаганнях різного рівня.

В УДПУ традиційними стали чемпіонати, першості та кубки серед збірних команд факультетів та інституту. Багато років поспіль проходить кубок ректора з футболу, суперкубок ректора УДПУ.

Чоловіча та збірна команда неодноразово ставали переможцями спортивних ігор нашого міста, універсіад та визнавалися найкращими в області серед закладів вищої освіти.

Найяскравішою футбольною подією року, що минає, стала участь жіночої збірної УДПУ з футболу у Європейських Університетських Іграх 2022.

У 2021 році збірна виборола кубок України з футболу серед жіночих команд, а тому мала право представляти Україну на міжнародних змаганнях. Команда вийшла у фінал та стала володаркою срібної нагороди.

За успішний виступ футбольних та футзальних збірних команд закладів освіти на Європейських університетських іграх-2022 (м. Лодзь, Польща) та Чемпіонаті світу з футзалу серед студентів (м. Брага, Португалія) Почесною грамотою  Української Асоціації Футболу нагороджено тренера  Володимира Щербину.

Гравчинь збірної з футболу Поліну Янчук та Анну Тарасюк також нагороджено Почесними грамотами.

Наші студенти захищають кольори різних команд вищої ліги, входять до складу національної збірної команди України з футболу.

У Всесвітній день футболу, який святкується 10 грудня, щирі вітання адресуємо усім причетним до цього виду спорту: командам університету, тренерам, вболівальникам. Бажаємо міцного здоров’я, натхнення, нових яскравих перемог на футбольних полях, успіхів у  навчанні та особистому житті, добробуту!

Миру і безпеки нам всім!

Разом до Перемоги!

Пресцентр УДПУ