Одним із найпопулярніших видів спорту в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини є футбол. Близько 50 юнаків та дівчат займаються в секції футболу. Вони представляють університет на змаганнях різного рівня.

В УДПУ традиційними стали чемпіонати, першості та кубки серед збірних команд факультетів та інституту. Багато років поспіль проходить кубок ректора з футболу, а в 2019 році вперше відбулися ігри за суперкубок ректора УДПУ.

Надзвичайно активно проявили себе в цих змаганнях збірні команди з футболу навчально-наукового інституту економіки та бізнес-освіти, факультету фізики, математики та інформатики, природничо-географічного факультету, факультету фізичного виховання та інженерно-педагогічної освіти.

Чоловіча збірна команда УДПУ є переможцем спортивних ігор нашого міста, переможцем XVII Універсіади області з футболу. Жіноча та чоловіча збірні з футзалу є найкращими в області серед закладів вищої освіти. Збірна команда дівчат у 2019 році стала срібним призером Кубку України серед ЗВО.

Також наші студенти захищають кольори різних команд вищої ліги: ФК «Олександрія», ФК «Рух», ФК «Дніпро-1», ФК «Зоря», ЖФК «Житлобуд-1», ЖФК «Маріуполь», ЖФК «Восход». Нещодавно магістрантка факультету фізичного виховання Анастасія Вороніна зіграла у складі національної збірної команди України з футболу, яка у черговому матчі кваліфікації Євро-2022 перемогла команду Ірландії.

У Всесвітній день футболу, який святкується 10 грудня, щирі вітання адресуємо усім причетним до цього виду спорту: командам університету, тренерам, вболівальникам. Бажаємо міцного здоров’я, натхнення, нових яскравих перемог на футбольних газонах, в навчанні та житті!

Зі святом!

Пресцентр УДПУ