photo

10 березня 1944 року - одна з визначальних дат в історії Умані.  Саме цього дня місто було звільнене від нацистів. Боротьба йшла за кожний квартал, за кожну вулицю. Противник зазнав величезних втрат, але й багато воїнів-визволителів назавжди залишилися лежати в уманській землі...

Завжди жителі міста, нинішні й прийдешні, будуть пам’ятати й шанувати воїнів, партизанів, підпільників, кожен з яких крок за кроком наближав день визволення.

Вічна пам’ять загиблим за наше місто визволителям! Низький уклін дорогим землякам-ветеранам.  Сьогодні ми схиляємо голови перед світлою пам’яттю відомих і невідомих героїв тих боїв. Вічна їм слава!

Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з підступним агресором. Сьогодні це путінська росія, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і загрожує миру у всій Європі. Ця боротьба триває щоденно вже 9 років – і ми не маємо права програти, бо для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій агресивного сусіда-злочинця.

Перемогли нацизм – переможемо і рашизм!

Слава Україні! Героям слава!

Слава Збройним Силам України!

Пресцентр УДПУ