Освітня програма затверджена Вченою радою Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини (протокол № 1 від 29.08.2019 р.), введена в дію 02.09.2019 р. наказом ректора №649 о/д від 30.08.2019 р.

Мета освітньої програми. Метою освітньо-професійної програми є формування та розвиток у здобувача вищої освіти загальних і професійних компетентностей у галузі туризму, що направлені на здобуття знань, вмінь і навичок успішної роботи в сфері обслуговування туристичного комплексу країни і дозволяють йому бути відповідальним, соціально мобільним та затребуваним на ринку праці.

Працевлаштування. Після закінчення навчання за освітньо-професійною програмою випускник підготовлений до працевлаштування на посади відповідно до Національного класифікатора професій ДК 003:2010: консультант з подорожей та організатор подорожей; фахівець з туристичного обслуговування;  організатор подорожей (екскурсій); фахівець з розвитку сільського туризму;  екскурсовод; організатор подорожей (екскурсій); агент з туризму;  агент з організації туризму; офісний службовець (подорожі).

Особливості програми. Програма спрямована на набуття здобувачами вищої освіти компетентностей у сфері туристичної діяльності; орієнтована на підготовку сучасних фахівців з туристичної справи, ініціативних та здатних до швидкої адаптації в сучасному бізнес-середовищі; формує фахівців з новим перспективним способом мислення. Освітня діяльність здійснюється в умовах тісної співпраці із підприємствами (закладами, установами, організаціями) туристичної сфери регіону з метою набуття здобувачами вищої освіти практичних навичок у сфері туризму. 

Програма викладається українською мовою.

Наявність акредитації. Акредитація планується у 2021 році