Освітня програма запроваджена 2016 року.

Мета програми: сформувати професійні компетентності майбутніх учителів української мови і літератури та зарубіжної літератури, історії, здатних розв’язувати типові завдання у сфері організації та провадження освітньої діяльності в закладах середньої освіти.

Академічні права випускників.

 Можливість навчатися за програмою другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (Українська мова і література) або за іншими спорідненими спеціальностями.

Професійні права випускників.

Бакалавр може працювати в освітній та літературно-видавничій галузях; забезпечувати освітній процес у закладах середньої освіти; у засобах масової інформації, РR-технологіях; в органах державної виконавчої влади; в апараті (секретаріаті) органів місцевого самоврядування; у різноманітних фондах, спілках, фундаціях гуманітарного спрямування, музеях, мистецьких і культурних центрах тощо.

Випускники програми спрямовані на освітню діяльність відповідно до чинного Національного класифікатора України (ДК 003:2010). Фахівці здатні обіймати такі первинні посади:

  • 3340 – асистент учителя української мови і літератури; асистент учителя зарубіжної літератури; асистент учителя історії; викладач-стажист; лаборант (освіта);
  • 3491 – лаборант наукового підрозділу (українська мова і література);
  • 3431 – відповідальний секретар редакції; інспектор з контролю за виконанням доручень; секретар адміністративний; секретар органу самоорганізації населення; секретар комітету (організації, підприємства, установи);
  • 3436.1 – референт;
  • 3439 – секретар творчої спілки.