Pavlo Tychyna Uman StatePedagogical University

Our priorities: quality, accessibility, professionalism

Events Calendar

The Ulam Programme
Початок: 25 Mar 2021, 8:00
Закінчення: 

    Станіслав Марцін Улам (1909-1984) був блискучим польським математиком, здобув ступінь доктора філософії у Львівському політехнічному університеті в 1933 році, був членом всесвітньо відомої Львівської математичної школи та співавтором Шотландської книги. Перед самим початком Другої світової війни він поїхав до США, щоб приєднатися до Інституту перспективних досліджень у Принстоні. Кілька американських університетів призначили його доцентом (Університет Вісконсіна, Університет Колорадо Боулдер, Університет штату Флорида).

    Це третя щорічна програма Ulam NAWA. Конкурс заявок відкрито з 25 березня по 15 червня 2021 року. Матеріали збиратимуться через електронну систему NAWA за адресою www.nawa.gov.pl. 

        Метою “Програми Улам” є посилення інтернаціоналізації польських інститутів науки та вищої освіти. Програма дозволить як визнаним, так і перспективним науковцям, які мають принаймні докторський ступінь, відвідати Польщу з метою посилення наукового потенціалу польських організацій та участі в їх науковій діяльності, насамперед дослідницьких проєктах та дидактиці. Програма дозволить запросити вчених та представників усіх галузей науки незалежно від їх віку, включаючи польських вчених, які постійно працюють за кордоном (вони можуть складати максимум 10% співробітників у конкурсі). 

        Вищі навчальні заклади, науково-дослідні інститути матимуть можливість запросити до Польщі спеціалістів з їх пріоритетних напрямків - вони внесуть вагомий внесок у дослідження, що проводяться даною установою, посилять дидактику або підтримують установу у поданні заявок на отримання престижних грантів. Візити іноземних учених повинні розпочатися в межах 1 січня 2022 року та 1 жовтня 2022 року. Бюджет програми складає 9 мільйонів злотих.

        Діяльність, яка повинна проводитися під час стипендії, може включати:

  • проведення дослідницьких та / або дослідно-конструкторських робіт;
  • докторантура;
  • отримання матеріалів для наукової роботи чи публікації.

На додаток до вищезазначених заходів, візит може також включати проведення дидактичних занять у приймаючій установі.

     Візити в рамках проєкту можуть тривати від 6 до 24 місяців. Програма забезпечує фінансування стипендії, яка покриває допомогу на проживання стипендіату в розмірі 10 000 злотих на місяць, разом з допомогою на мобільність (переліт/приїзд до країни та трансфер до приймаючого університету).

Посилання на реєстрацію: https://programs.nawa.gov.pl/login 

Location Польща
Детальна інформація для аплікантів:

Магдалена Ковальчик, кафедра програм для вчених

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

+48 22 390 35 72
x