Pavlo Tychyna Uman StatePedagogical University

Our priorities: quality, accessibility, professionalism

Events Calendar

Стипендіальна програма на проживання в Deutsches Museum
Початок: 29 Jan 2021, 8:00
Закінчення: 
Contact Веб-сайт: deutsches-museum.de

museum in the blin germanii

Німецький музей у Мюнхені має кілька привабливих стипендій, щоб запропонувати науковцям, зацікавленим у роботі протягом шести або 12 місяців над проектами, що включають величезні та неоднорідні колекції музею. Стипендіальна програма є міжнародною та міждисциплінарною.

У Німецькому музеї є безліч можливостей для інноваційних досліджень наукових процесів та змін технологічної культури. Фонд музею, заснований у 1903 році, налічує близько 100 000 предметів; архів на 4500 метрів полиць, що включає велику колекцію наукових фотографій, технічних ілюстрацій, торгової літератури та приватних статей; спеціалізована дослідницька бібліотека з 875 000 томів, 5000 журналів та великою колекцією рідкісних книг з історії науки і техніки. Колекції музею змінювались протягом багатьох років, збираючи інструменти, книги та архіви окремих вчених та інженерів, а також компаній та наукових установ, і тепер відображають минулі експериментальні системи та культури інновацій. Унікальна структура цієї колекції дозволяє вченим розробляти інноваційні міждисциплінарні методи дослідження на основі текстів, зображень та артефактів, доступних на місці, та брати участь як в історичному, так і в археологічному дослідженні науки та техніки.

Заявникам пропонується базувати свої проекти на колекціях Німецького музею та тісно співпрацювати з музейними працівниками на місці при формулюванні своїх дослідницьких пропозицій. Особливо вітаються проекти, що включають інноваційні підходи до досліджень, орієнтованих на артефакти.

Під час свого перебування приїжджі науковці матимуть щоденні контакти з кураторами музею, архівістами та бібліотекарями (приблизно 50 співробітників), а також членами Münchner Zentrum für Wissenschafts- und Technikgeschichte (Мюнхенський центр історії науки і техніки ; приблизно 50 співробітників).

Стипендіати матимуть власне робоче місце з настільним комп’ютером та телефоном, а також можливість тимчасово проживати в субсидованих квартирах музейного комплексу, якщо вони є в наявності. На початку свого перебування вони представлятимуть свої дослідницькі проекти колегам, і, як очікується, вони регулярно братимуть участь у серіях колоквіумів у музеї та Мюнхенському центрі.

Стипендії для докторантури: 7500 євро (півроку) / 15000 євро (повний рік). Стипендії після докторантури: 15 000 євро (півроку) / 30 000 євро (повний рік). Вчені на будь-якому рівні стажу мають право подати заявку за умови, що вони мають принаймні один університетський ступінь (магістр або доктор філософії). бакалавра з мистецтв недостатньо. Обмежень щодо громадянства немає. Усім науковцям пропонується скласти власні положення щодо медичного страхування.

Вміння читати німецькою мовою є обов’язковою умовою подачі заявки (пасивні мовні навички).

Кінцевий термін подання заявки: 20 квітня 2021 року.

Location Германія
Факультет: ФМ
x