Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

Наші пріоритети: якість, доступність, професіоналізм

Календар подій

Резиденція Food Studio. Відкрита кухня для мистецтва, теорії та політики
Початок: 23 лип. 2021, 8:00
Закінчення: 

original

У рамках цієї програми проживання ми шукаємо проєкти, де їжа припідноситься як один із засобів сучасного мистецтва. Нас особливо цікавлять концепції, де кухня задумана як простий елемент для кращого розуміння; де продукти харчування вважаються політичними, історичними та культурними істотами. Ми хотіли б забезпечити простір для проєктів, що вивчають соціальний вимір їжі, і які мали б розглянути можливість роботи з празькою мистецькою сценою, нашим міжнародним співтовариством жителів та, і що не менш важливо, співробітниками MeetFactory.

MeetFactory - це некомерційний міжнародний центр сучасного мистецтва. Наша місія - сприяти діалогу між окремими жанрами мистецтва та зробити сучасні події на мистецькій арені доступними для широкого загалу. Ми підтримуємо оригінальні проєкти в галузі візуального мистецтва, театру та музики, а також міждисциплінарні та експериментальні платформи. Ми прагнемо створити простір, в якому мистецтво показано як жива істота яка живе пліч-о-пліч з художниками, посилюючи прямий обмін між іноземними художниками та відвідувачами, а також між різними сферами та поколіннями.

Від сезонного тренду у виставковому мистецтві до ще одного субсередовища сучасного мистецтва, їжа стає все більш важливим елементом сучасної мистецької практики. Протягом попереднього десятиліття можна було стежити за привласненням продуктів харчування широким колом митців, які розробляли проєкти, засновані на громаді та соціально зайняті. Це можна розглядати як ще один шлях до визнання політики ідентичності або вирішення постколоніальних тем. Оскільки наша резидентська програма в основному орієнтована на побудову взаємовідносин між празькою мистецькою сценою (мистецькою аудиторією та мешканцями), ми хотіли б використовувати харчову мистецьку практику як платформу для зв’язку та взаєморозуміння.

Що ви отримаєте:

- Проживання в спільній(комунальній) квартирі;

- Студійний простір;

- Плата в розмірі 700 євро на місяць;

- Виробничий бюджет 200 євро;

- Подальший виробничий бюджет, пов'язаний з проєктом.

Майте на увазі, що ви повинні провести не менше 80% усього часу у Празі.

Зацікавлені апліканти повинні надіслати таку інформацію англійською мовою:

- Резюме;

- Короткий опис проєкту, над яким ви хотіли б працювати - до 1000 символів;

- Ваше портфоліо;

- Інформацію про заплановану дату приїзду.

Можливі дати:

1 березня - 31 травня 2022 року

1 червня - 31 серпня 2022 року

Будь ласка, надішліть усі документи на Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., вказавши у темі електронного листа FOOD 2022.

Кінцевий термін подання заявки: 15 серпня 2021 року

Результати відбору будуть оголошені не пізніше 5 вересня 2022 року.

x