Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини

Наші пріоритети: якість, доступність, професіоналізм

Календар подій

Можливості від Fulbright для науковців, викладачів, дослідників
Початок: 30 бер. 2021, 8:00
Закінчення: 

брайт читанка
Назва програми: Fulbright Foreign Language Teaching Assistant Program
Термін подання документів – 1 червня 2021.
Стажування з викладання української мови (асистенція американським викладачам) в університетах/коледжах США тривалістю дев’ять місяців. У конкурсі можуть брати участь викладачі-початківці та молоді фахівці віком до 30 років, які спеціалізуються з лінгвістики, української літератури, перекладацьких студій, комунікацій, журналістики, американських студій, викладання англійської мови. Кандидати повинні мати диплом магістра або бакалавра на час призначення стипендії (липень 2022 року).
FLTA Program – Програма для енергійних освітян-початківців, зрілих у судженнях, надійних, із належним рівнем професійності; спроможних успішно виконувати функції й викладача, й асистента; легко уживатися у студентську атмосферу з проживанням у гуртожитках включно, рівно ж як і гідно входити у коло викладачів та співробітників гостьової інституції.
Більше інформації: https://fulbright.org.ua/uk/fulbright-foreign-language-teaching-assistant-program/

брайт дев

Назва програми: Fulbright Research and Development Program
Термін подання документів – 1 листопада щороку.
Проведення досліджень в університетах США тривалістю від шести до дев’яти місяців.
У конкурсі можуть брати участь особи віком до 40 років з дворічним професійним досвідом: викладачі; аспіранти та дослідники, які ще не мають наукового ступеня; кандидати наук; адміністратори вищих навчальних закладів; співробітники науково-дослідних установ; журналісти; фахівці з бібліотечної, музейної та архівної справи; спеціалісти у сфері управління культурою; працівники громадських організацій.
Галузі спеціалізації: гуманітарні, соціальні, точні, технічні та природничі дисципліни
Більше інформації: https://fulbright.org.ua/uk/fulbright-research-and-development-program/

 

брайт школяр

Назва програми: Fulbright Visiting Scholar Program
Термін подання документів – 15 жовтня 2021.
Проведення досліджень в університетах, наукових та дослідницьких інституціях США на період від трьох до дев’яти місяців.
Участь у Програмі – це можливість набути цінний досвід, зітканий з десятків, сотень різних напрацювань й досягнень, удоступнених в американському науковому середовищі; досвід, що базований на живому спілкуванні «від людини до людини» й дискусійному обміні думками; досвід, що спонукає не тільки робити порівняння й ініціювати зміни  у власних інституціях/сферах діяльності/дотичних галузях, але й стати їх активними учасниками; досвід, що уможливлює вихід поза межі локального інтелектуального простору через багатоактне спілкування й працю над спільними проєктами з науковцями й інституціями США, рівно ж як і інших країн світу.
Галузі спеціалізації: гуманітарні, суспільні, точні, технічні та природничі дисципліни
Більше інформації: https://fulbright.org.ua/uk/fulbright-visiting-scholar-program/

x